dinsdag 9 februari 2010

Universidad las Colinas

OVER DE UNIVERSITAIRE AKTIVITEIT

Karakteristiek voor haar expressie is het verschil met de klassieke universitaire aktiviteit. Dit betekent dat eksamens en de struktuur in disciplines niet op het voorplan staan, maar integendeel zelf gekozen doelen en interdisciplinariteit. Het feit van zich vast te houden aan de lijnen van een gegeven kultuur, maakt plaats voor een inter-, trans- en multikultureel klimaat. Er zijn geen vaste professoren of studenten, maar telkens nieuwe konstellaties, waarin er gedeeltelijk geen grenzen meer zijn en waarin de rollen kunnen omgewisseld worden. Het onderzoek en het onderwijs kunnen zich ontwikkelen enerzijds binnen DE ONTMOETINGEN. en anderzijds in DE AGORA.

Tijdens de vorige jaren, vanaf 1978, kwamen de gastdocenten vanuit de hele wereld om zich te bezinnen en van gedachten te wisselen vanuit hun verschillende disciplines, in seminaries met of zonder thema, met of zonder studenten, of om te praten over hedendaagse of toekomstige wereld thema´s. Het meest karakteristieke van deze aktiviteiten die georienteerd waren ofwel naar het onderzoek, ofwel naar het onderwijs, is het feit dat zij zich ontwikkelden op haast ongestruktureerde wijze.
Gezien onze meestal over- gestruktureerde maatschppij, vooral waar het de instellingen betreft, wegen de voordelen van deze omgeving ruimschoots af tegen de nadelen.
Al wat in de universiteiten ongewoon is, alhoewel niet minder gewenst, is hier niet enkel mogelijk, maar zelfs welkom. Dit refereert vooral aan de spontane interaktie.

Alhoewel de hele aktiviteit veeleer uit een serie buitengewoon interessant modellen of scenario´s bestaat dan uit een kontinu bedrijf, zijn de faciliteiten die in elk geval aangeboden worden perfekt: de nodige vertalingen worden altijd met de grootste zorg uitgevoerd en alle seminaries worden op band opgenomen en in verslagen neergelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten